Hilkka Kemppi Tukevasti ilmassa

Keskusta ei hysää natseja

  • Keskusta ei hysää natseja

Toimittaja Perttu Kauppinen viittasi tänään puolueiden epäselviin lausuntoihin Etelä-Suomen Sanomien mielipidekirjoituksessaan: ”Miksi persut ja keskusta hyysäävät natseja” (ESS 20.9.2016). Keskustan mielipidevaikuttajana tuomitsen kaikenlaisen järjestäytyneen toiminnan, joka ei pysty suvaitsemaan vastakkaisia mielipiteitä, käyttäytyy väkivaltaisesti tai haluaa sulkea muita ihmisiä yhteiskunnan ulkopuolelle. Keskusta ei ole uusnatsistisien ajattelijoiden koti.

Jokaisen arvojohtajan suurin tehtävä on väkivallan täydellinen kieltäminen. Se on ollut perimmäinen syy kaikelle poliittiselle toiminnalle yhteiskunnan synnystä saakka - lakien säätämiselle ja yhteisen hyvän rakentamiselle verovaroin.

Tällaisena epärehellisen populistisen politiikan leimaamana aikakautena tarvitaan voimakasta irtisanoutumista kaikenlaisesta väkivallasta tai sitä liehittelevistä puheista. Keskustan suurimmat mielipidevaikuttajat – kuten muun muassa puheenjohtajisto, presidenttiehdokas Matti Vanhanen ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen - ovat irtisanoutuneet julkisesti väkivallasta ja rasismista yksi kerrallaan kuluneiden muutaman päivän sisällä.

Olen kansanedustaja Martti Taljan kommenteista tehdyn uutisen kanssa eri mieltä siitä, että SVL:n teon yleistäminen olisi ennenaikaista. Emme voi jäädä odottelemaan seuraavaa yksittäistapausta, sillä yksikin väkivallan teko on liikaa. Lisäksi viimeaikaiset väkivaltateot ja SVL:n retostelut heidän jäsenensä tekemästä kurinpalautuksesta saavat minut vihaiseksi. Ei ole olemassa sellaista asiaa, joka oikeuttaisi väkivaltaan. Toisen ihmisen hakkaamisesta ei voi olla ylpeä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hyviä pointteja

" ei ole sellaista asiaa, joka oikeuttaisi väkivaltaan " ja tuo

" sulkee muita ihmisiä yhteiskunnan ulkopuolelle".

Fasismin julkinen kiistäminen on ihan hyvä juttu, varmasti kaikki ollaan tästä ihan samaa mieltä. ja juuri nyt tuo on ajankohtainen asia. Tämän varmasti Vanhanenkin on huomannut. Toisaalta, en kyllä myöskään usko kenekään pitävän Kepua fasistiseja suosivana.

Aijheeseen kun päästiin, niin Keskusta varmaan ottaa nyt kantaa PM Sipilän johdolla pikaisesti ja julkisesti myös näihin sairaisiin umpimielisten lahkolaisten tekemiin ihmisten henkisiin kiduttamisiin ja edelleen jatkuvaan omasta yhteisöstä eristämiseen, joka muuten saattaa pahimmillaan johtaa jopa kuolemaan ja on näinollen yhtä kauhistuttavaa, kuin natsien ja kommunistien hirmutyöt.

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Hoitokokous_(lestadiolaisuus)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Keskustanuorten toiminnanjohtaja Siika-aholla on valmiit ystävyyssuhteet Pohjois-Koreaan.

Reijo Jokela

"eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen - ovat irtisanoutuneet julkisesti väkivallasta ja rasismista yksi kerrallaan kuluneiden muutaman päivän sisällä".
Mitenkäs tuosta muusta rikollisuudesta irtisanoutumisen kanssa? Luottamusaseman väärikäytöksethän ovat paljon suurempi asia Suomelle, kuin keskenään kinastelevat marginaaliryhmät.

Toimituksen poiminnat