Hilkka Kemppi Tukevasti ilmassa

Punamullan perhevapaauudistus oikealla pohjalla

Olen on tyytyväinen punamultahallituksen asettamiin perhevapaauudistuksen suuntaviivoihin, joissa perheiden ja lasten etu ohittaa elinkeinoelämän vaatimukset. Viime kaudella uudistus kaatui Kokoomuksen ja Keskustan ristiriitaan.

- Perhevapaita kehitetään nyt perheet edellä. Kevään hallitusneuvotteluissa voittivat keskustalaiset lähtökohdat, lasten ja perheiden hyvinvointi ja tasa-arvo.

- Kokoomuslaiset ja EK ovat moittineet uudistusta. Tämä kertoo punamultahallituksen ja oikeiston arvoeroista. Tämä hallitus asettaa lapset ja perheet etusijalle.

Ansiosidonnaisten vanhempainvapaiden yhteenlaskettu kesto on kasvamassa useammalla kuukaudella, kun isien vapaita pidennetään. Kempin mukaan keskustalaisille on tärkeää myös se, ettei perhevapaiden uudistus ole tule oleman perheille leikkaus, kotihoidontuki pelastetaan ja vanhemmat saavat päättää taaperonsa hoidosta. Uudistusta ei tehdä äitien vapaiden tai perheiden valinnanvapauden kustannuksella.

- Kun sovitut lähtökohdat toteutuvat, tuen ilolla perhevapaauudistusta. Perheiden ja lasten etu sekä tasa-arvoisempi Suomi ovat tavoitteita, joita nimenomaan punamultapohjalta saadaan vietyä eteenpäin.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Keitä varten olette systeeminne tehneet?Niitä hyvätuloisiako joilla on varaa laittaa isä kotiin ?Normiduunareilla ei ole koska keikkahommat eivät odota ,tai urakat joissa suurin osa heistä on.

Luuleeko keskustan rouvakerho siellä huostabisnestensä parissa puuhastellessaan,että perheet voivat ottaa vapaata noin vain mm.miehet reppuhommistaan.

Keskustan pakkopolitiikka ja pakkolait perhepolitiikassa on se suurin este perheiden hyvinvoinnille.Toivon mukaan SDP tekee eron ja suuren keskustan perhe ja peruspalvelupolitiikassa ja tuo suomeen takaisin lainmukaiset palvelut perheille ,ja alkaa noudattamaan YK lastensoikeuksien sopimusta ja lastensuojelulain palauttamista perheiden etuja valvomaan ja suojelemaan.

Joko keskustan sijais-ja ammatillisten perhekotien edunvalvoja perhehoitoliiton naiskansanedustaja on lakkauttanut huostakertoimensa ja perheiden lapset palautettu koteihinsa laittomien vapauden riistojen jälkeen??Milloin suomi aikoo korvata perheille mm.lasten itsemurhat ja kärsimykset näistä pakkotoimista ,vapaudenriistoista seuranneet?Raha ei henkeä korvaa,mutta Ruotsin tapaan se auttaa ainakin SYYLLISTEN TEKOJENSA TUNNUSTAMISESSA JA hautajaiskuluissa,vai mitä?

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Tittenkin perheiden ja lasten etu on tärkeä.
Näkisin kyllä, että myöskään yritysmaailman käsityksiä asiasta ei ole syytä
aliarvioida.
Mukava olisi, että yritysten toimintamahdollisuuksia ei huononnettaisi. Ikävä, jos tätäkin muutosta jouduttaisiin velkarahalla rahoittamaan. Tietyt talouselämän realiteetit kun eivät ole miksikään muuttuneet.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Itse arvailen, että vain hyvin harva miesyrittäjä- tai korkeasti koulutettu, johtavassa asemassa oleva mies tulee omaa vapaataan pitämään? - Työn puolesta se on ihan mahdotonta irrottautua niin pitkäksi aikaa ja sijaisia ei taida olla äkkipäätä ihan jonoksi asti? Mummut ja palkatut hoitajat ovat se ainoa vaihtoehto hyvin monelle:)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset