*

Hilkka Kemppi Tukevasti ilmassa

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 32 min 43 s sitten

Nelostila ei ollut häpeä - Suomalaiset tsemppaavat Mika Poutalaa

48 min 10 s ago

Mika Poutala oli Pyeongchangin olympiakisojen 1000 metrin pikaluistelussa 16:s. 500 metrin neljännen tilan jälkeen hänen paukkunsa eivät enää riittäneet.

- Ei tuntunut hyvältä. Jotenkin se fokus oli täysin tohon maanantaihin. Kankeaa ja tyhjää oli, eikä saanut täysillä tankkausta. En tiedä, oliko henkinen vai fyysinen. 600 metrin kohdalla oli jo sellainen fiilis, ettei tässä ole mitään annettavaa, Poutala sanoi luistelustaan.

Poutala odotti tonnilta parempaa.

Pikkukunta repäisi: Vauvaperheille verovapaus vuodeksi – ”stipendin” suuruus riippuu perheen tuloista

1 tunti 45 min ago

Eteläsavolaisen Sulkavan kunnanvaltuusto on hyväksynyt suunnitelman antaa kunnan vauvaperheille vapautus kunnallisverosta. Asiasta uutisoi ensin Länsi-Savo-lehti.

Valtuuston päätöksen mukaan kunnallisverosta saa vapautuksen sen vuoden ajaksi, jolloin vauva syntyy. Päätökseen sisältyy maininta, että kunnanhallitus määrittelee myöhemmin avustukselle ylärajan. Verovapaus on perheen tuloista riippuen eri suuruisen arvoinen.

”Olen varma että Talsinki tulee – sen on pakko”

3 tuntia 37 min ago

Tulevaisuus on Viron ja Suomen, yhdessä. Näin sanoo Viron Helsingin-suurlähettiläs Margus Laidre.

Niin toki on myös menneisyys, joka on Laidrelle tuttua. Hän on historioitsija, joka on väitellyt Tarton yliopistossa Ruotsin suurvalta-ajoista.

Hän on miettinyt kummankin 100-vuotiaan menestymistä, mutta myös kipeimpiä kohtia, kuten Suomen sisällissotaa ja Viron vuotta 1939, jolloin aggressiivinen Neuvostoliitto sai Viron vaikutuspiiriinsä ilman laukaustakaan.

Ursa: Outo raketti-ilmiö välähti Suomen taivaalla – taustalla Elon Musk

4 tuntia 3 s ago

Miljardööri Elon Muskin SpaceX-yhtiön raketti aiheutti valoilmiön Suomenkin taivaalle torstai-iltana, kertoo tähtitieteellinen yhdistys Ursa.

Ursan mukaan Suomen taivaalla näkyi illalla erikoinen raketti-ilmiö, joka herätti huomiota ympäri Etelä-Suomen. Taivaanvahti-havaintojärjestelmään saapui ilmiöstä useita kymmeniä havaintoja.

Kuntavaikuttaja huolestui Kossu-tehtaasta: ”Ilmajoen ostettava merkittävä osuus Altiasta”

4 tuntia 4 min ago

Etelä-Pohjanmaalla sijaitsevan Ilmajoen tulee Koskenkorvan tehtaan sijaintikuntana hankkia merkittävä osuus Altiasta, joka listataan pörssiin, katsoo paikallinen keskustavaikuttaja Risto Lahti blogissaan.

Ranska esitteli uudet, tiukat maahanmuuttolait – ”Milloin on Suomen vuoro?”

5 tuntia 4 min ago

Perussuomalainen kansanedustaja Sami Savio toivoo Suomen ottavan mallia Ranskan presidentin Emmanuel Macronin hallituksen esittelemistä maahanmuuttopolitiikan kiristyksistä.

Savion mukaan Suomen maahanmuuttopolitiikka ”jää yhä enemmän ja enemmän jälkeen yleiseurooppalaisesta kehityksestä”. Hän huomauttaa, että maahanmuutto- ja turvapaikkalainsäädäntöään ovat viime aikoina tiukentaneet muutkin kuin Itä-Euroopan maat.

Emmi Peltonen horjahti – ”Osaamistasoa parempaankin”

5 tuntia 38 min ago

Emmi Peltonen oli Pyeongchangin olympiakisojen taitoluistelussa 20:s. Vapaaohjelma ei sujunut häneltä täydellisesti. Horjahdus verotti pisteitä.

Joka tapauksessa Peltonen oli tyytyväinen.

- Olen tosi iloinen. Sinne tuli virheitä, mutta tunnelma oli upea, ja nautin joka hetkestä. Se yksi lutz harmittaa, koska se on mennyt harjoituksissa kuin vettä vain. Siinä tuli kaatuminen, mutta sellaista se on, Peltonen sanoi.

Peltosen valmentaja Sirkka Kaipio katsoi, että Peltonen sai arvokasta kokemusta.

Mopopojan kynttilä aiheutti huolta Kokkolassa, poliisioperaatio koululla

5 tuntia 40 min ago

Koulun pihalle ilmestynyt hautakynttilä aiheutti huolta Kokkolassa, poliisi kertoo.

Kokkolan Hakalahden koulun pihaan ilmestyi hautakynttilä torstai-iltana. Poliisi sai ilmoituksen asiasta kello 20.30 aikaan, ja ilmoituksen vuoksi virkavalta oli perjantaiaamuna näkyvästi esillä koulun lähistöllä ja vahvisti päivän resurssejaan.

Ansiosidonnainen työttömyysturva kaikille? – ”Suomessa työttömät on jaettu kahteen kastiin”

6 tuntia 28 min ago

Hallituspuolue Siniset esittää ansiosidonnaisen työttömyysturvan laajentamista koskemaan kaikkia palkansaajia. Puheenjohtaja, ministeri Sampo Terho katsoo, että Suomessa työttömät on jaettu kahteen kastiin – edunsaajiin ja väliinputoajiin.

– Edunsaajilla on oikeus ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan työssäoloehtojen täyttyessä. Sitä vastoin väliinputoajat eivät pääse ansiosidonnaisen työttömyysturvan piiriin, Terho sanoo.

Hän vaatii, että ansiosidonnainen työttömyyspäiväraha pitää saada koskemaan myös kassoihin kuulumattomia palkansaajia.

Aseistettu poliisi odotti koulun ulkopuolella Floridan tappajan ammuskellessa – seriffi järkyttyi

7 tuntia 19 min ago

Koululaisten turvaksi palkattu aseistettu poliisin apulainen odotti koulun ulkopuolella, kun Marjory Stoneman Douglasin koulussa Yhdysvaltain Floridassa ammuttiin kuoliaaksi 17 ihmistä. Seriffin apulainen on nyt eronnut tehtävästään, uutiskanava CNN kertoo.

Valtion viinat viedään pörssiin – ”Kaikille suomalaisille mahdollisuus omistaa”

7 tuntia 42 min ago

Valtion viinayhtiö Altia aikoo listautua pörssiin. Yhtiön mukaan tarkoituksena on parantaa toimintaedellytyksiä ja lisätä läpinäkyvyyttä.

Suunnitellun listautumisen odotetaan koostuvan osakemyynnistä, jossa Suomen valtio yhtiön ainoana osakkeenomistajana tarjoaisi osakkeitaan myytäväksi, ja yhtiön henkilöstölle suunnatusta henkilöstöannista, jossa yhtiö laskisi liikkeeseen uusia osakkeita, Kauppalehti kertoo.

Jännitteitä kansalaisten ja eliitin välillä – näinkö niitä puretaan?

8 tuntia 39 min ago

”Kansalaiset seuraavat nykyajan demokratian toteutumista turtuneina, hämmentyneinä, tyrmistyneinä tai välinpitämättöminä. Demokratian viralliset toimijat ovat enemmän tai vähemmän kanveesissa.”

Näin paukuttelevat menemään kaksi politiikan tekemisen pitkäaikaista ammattilaista Liisa Hyssälä ja Jouni Backman tuoreessa Sitran tuottamassa työpaperissa nimeltään Kansanvallan peruskorjaus.

Patrian neuvottelukunta sai yhtiöltä Uganda-selvityksen

8 tuntia 56 min ago

Valtio-omisteisen aseteollisuusyhtiö Patrian neuvottelukunta sai torstaina ylimääräisessä kokouksessaan laajan selvityksen yhtiön roolista Uganda-tapauksessa.

Neuvottelukunnan tiedotteen mukaan selvityksessä oli kyse ”mediakohuun liittyvistä yksityiskohdista”. Patria oli valtuuttanut suomalaisen liikemiehen markkinoimaan yhtiön tuotteita Ugandassa, mistä nousi kohu tämän löydyttyä kuolleena hotellihuoneestaan.

Neuvottelukunta kertoo seuraavansa omalta osaltaan korjaavien toimenpiteiden toteutumista ja vaikutuksia Patriassa, mutta toivoo nyt työrauhaa Patrian henkilöstölle.

Palkansaajille 1000€:n bonus? – Ay-ekonomisti vaatii: ”Räikeä epäsuhta” johtajien ja palkollisten välillä korjattava

22.2.2018 20:49

Tulospalkkaus tulisi laajentaa yritysjohtajien lisäksi kaikille asiantuntijoille ja jopa kaikille palkansaajille, linjaa STTK:n ekonomisti Antti Koskela.

Mari Laukkanen itki haastattelussa: "Tunnen häpeää"

22.2.2018 20:17

Ampumahiihtäjä Mari Laukkasta ei voi syyttää ainakaan selittelyistä tai tekopirteydestä. Kun Suomi oli päätynyt ampumahiihtoviestissä sijalle 15, paljolti Laukkasen epäonnistuneen ammunnan takia, saivat toimittajat haastatella itkuista Laukkasta, joka ruoski itseään kovin sanoin.

- Sanoin jossain vaiheessa, että mulle saa olla vihainen ja minun suorituksiin saa olla pettynyt. Se kuuluu urheiluun ja se on myös kestettävä, kun tähän on lähtenyt. Minulla on ollut paljon hienoja ihmisiä tukemassa. Nyt on se paikka, että minun pitää ihan itse itseni nostaa tästä, Laukkanen tilitti,

Trump ehdotti aseita opettajille – Kansallinen kivääriyhdistys tuki heti: ”Kouluampujan voisi pysäyttää todella nopeasti”

22.2.2018 18:43

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump katsoo, että opettajilla pitäisi olla oikeus kantaa asetta koulussa, kertoo Talouselämä ulkomaisen median pohjalta.

Liikennevirasto varoittaa ”ketjukolareiden riskistä”: Työmatkalaiset tarkkana pakkaslumessa

22.2.2018 18:06

Lumisateen ja pöllyävän pakkaslumen ennustetaan vaikeuttavan aamuliikennettä Etelä-Suomessa huomenna perjantaina, varoittaa Liikennevirasto.

Liikennevirasto muistuttaa, että huono näkyvyys ja mahdollisesti liukkaat tiet ovat vaarallinen yhdistelmä.

–Varsinkin aamuliikenteessä tarvitaan varovaisuutta, mikäli taivaalta sataa ennustusten mukaisesti pakkaslunta. Pöllyävä lumi heikentää näkyvyyttä ja tiet voivat olla paikoin liukkaita, liikennekeskuspäällikkö Mika Jaatinen kertoo tiedotteessa.

Jaatinen huomauttaa myös, että ketjukolareiden riski on nyt koholla.

Yhdistetyssä kolme kuutostilaa - Valmentajalla kova kannanotto ikärasismiin

22.2.2018 17:41

Suomelle yhdistetyn joukkuekisan kuutostila oli pettymys, koska etukäteen puhuttiin Suomen mitalimahdollisuuksista. Mäkisosuudella onnistuivat kuitenkin vain Ilkka Herola ja Eero Hirvonen. Ero mitaleille oli hiihto-osuudella liian suuri.

Eero Hirvonen oli Pyeongchangissa kuudes molemmissa henkilökohtaisissa kisoissa ja kolmannen kuutostilansa Hirvonen saavutti joukkuekisasta.

Ulosottomies saa perimistään veloista provisiopalkkaa – Oikeusministeri: ”Ei kuulu enää moderniin julkishallintoon”

22.2.2018 16:41

Eduskunnan kyselytunnin alkupuoli on keskustelu suomalaisten ylivelkaantumisesta, johon liittyen on jo käynnissä lakihankkeita. Esille nousi myös ulosottomiesten erikoinen palkkausjärjestelmä, jonka oikeusministerikin totesi osin vanhanaikaiseksi.

Kaisa Mäkäräinen hymyssä suin - Mari Laukkanen itki

22.2.2018 16:16

Suomi jäi naisten ampumahiihtoviestissä sijalle 15. Laura Toivanen ja Suomen toisella osuudella kärkeen nostanut Kaisa Mäkäräinen hoitivat osuutensa hyvin. Mari Laukkanen ja Venla Lehtonen tyrivät kuitenkin ammunnassa ja Suomi oli maalissa vasta 15:s.

Toisin kuin itkevä ja itseään kovasti haukkunut Laukkanen, saapui Mäkäräinen haastatteluun hymyssä suin. Mäkäräisellä kulki sekaviestissä ja viestissä ammunta paremmin kuin henkilökohtaisissa kisoissa.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat