*

Hilkka Kemppi Tukevasti ilmassa

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 53 min 10 s sitten

Jokereiden harjoitusottelukaudesta jäi epävarma kuva

17.8.2017 22:58

Jokerit pelasi torstaina viimeisen harjoitusottelunsa ennen ensi viikolla alkavaa jääkiekon KHL-kautta. SKA Pietari tyrmäsi Jokerit Nikolai Putshkov-turnauksen ottelussa 5-1.

SKA pelasi ilman Ilja Kovaltshukia ja Pavel Datsjukia. Silti SKA takoi taululle tylyt lukemat johdettuaan kahden erän jälkeen jo 4-0. Jokereiden ainoan maalin teki Pekka Jormakka.

Viranomaiset: Ainakin 13 kuollut Barcelonan iskussa

17.8.2017 21:38

Espanjan Kataloniassa viranomaiset ovat vahvistaneet, että ainakin 13 ihmistä on kuollut Barcelonan autoiskussa.

Vahvistuksen antoi Katalonian sisäministeri Joaquim Forn Twitterissä. Asiasta kertovat muun muassa La Vanguardia -lehti sekä Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Lisäksi yli 50 ihmistä on loukkaantunut. Yksi henkilö on pidätetty iskusta epäiltynä.

Näkökulma: Niinistö Trumpin vieraaksi tänä erikoisena aikana

17.8.2017 21:00

Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapaa tämän kuun lopussa Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin. Näin tapahtuu, koska Trump on kutsunut presidenttimme kylään.

Sauli Niinistö: Terroristit iskivät jälleen Eurooppaan

17.8.2017 20:31

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on ottanut osaa espanjalaisten hätään Barcelonan tuhoisan autoiskun johdosta. Presidentti kuvaa iskua terrorismiksi.

– Terroristit iskivät jälleen Eurooppaan. Seuraan Barcelonan tilannetta äärimmäisellä vakavuudella. Voimia uhreille, omaisille, pelastajille, Niinistö kirjoittaa Twitterissä.

Terroristit iskivät jälleen Eurooppaan. Seuraan Barcelonan tilannetta äärimmäisellä vakavuudella. Voimia uhreille, omaisille, pelastajille.

Poliisi: Useita kuollut Barcelonan autoiskussa – yksi pidätetty

17.8.2017 19:52

Katalonian poliisi on vahvistanut Twitterissä, että Barcelonan autoiskussa on kuollut ihmisiä. Myöhemmin tiedotustilaisuudessaan poliisi on kuitenkin ristiriitaisesti puhunut vain yhdestä varmistuneesta kuolonuhrista. Loukkaantuneita on kymmeniä.

Uutistoimistojen ja lehtien arviot vaihtelivat torstai-iltana kolmesta uhrista väitettyyn jopa yli kymmeneen kuolonuhriin.

Tämä tiedetään Barcelonasta nyt: Yliajo tahallinen, kuolonuhreja – poliisi suhtautuu terrorismina

17.8.2017 19:23

Espanjassa poliisi on vahvistanut noin kello 19:ään mennessä torstaina, että Barcelonan yliajo oli tarkoituksellinen eikä onnettomuus. Katalonian poliisi vahvistaa, että yliajossa on kuollut useita ihmisiä. 

Pakettiauto syöksyi väkijoukkoon – Barcelonan keskusta evakuoitu, julkinen liikenne pysäytetty

17.8.2017 18:29

Pakettiauto on ajanut väkijoukkoon Espanjan Barcelonassa maineikkaalla La Rambla -kadulla, kertoo muun muassa El Pais -lehti. Yksi ihminen on lehtitietojen mukaan kuollut ja useita ihmisiä loukkaantunut auton syöksyssä.

El Paisin mukaan ihmiset on evakuoitu keskuskatua ympäröivistä julkisista rakennuksista, kaupungin julkinen liikenne pysäytetty ja lähikatuja tyhjennetään sekä suljetaan.

Tätä Suomen media ei huomannut: Nato-pomolta isot kehut Sauli Niinistön aloitteelle

17.8.2017 17:38

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön aloite Itämeren lentoturvallisuuden parantamisesta sai taannoin suurta huomiota suomalaisessa mediassa, mutta myös Venäjällä. Sen sijaan kotimaiselta medialta jäi kesällä 2017 valtaosin huomaamatta, että Niinistön aloite on yhä arvossaan sotilasliitto Natossa.

Suuri poliisioperaatio Hausjärvellä – yleisöä varoitettiin kahdesta miehestä

17.8.2017 16:05

Poliisi jahtasi torstaina Hausjärvellä kahta epäiltyä rikollista ja varoitti yleisöä tilanteesta. Kaksikko saatiin kiinni hieman myöhemmin, poliisi tiedotti noin kello 17.45.

Hämeen poliisilaitos tiedotti kantatie 54:n läheisyydessä käynnissä olleesta operaatiosta noin kello 16. Poliisi etsi useiden partioiden voimin kahta maastoon paennutta miestä. Miehiä epäillään törkeistä varkauksista.

– Yleisöä kehotetaan varovaisuuteen, jos kohdataan poliisin etsimiä epäiltyjä, poliisi totesi tiedotteessaan.

Terrafamen pomo laskutti valtion omistajayhtiötä 180 000 eurolla – ”Ostimme ylimääräistä työaikaa”

17.8.2017 15:55

Kaivosyhtiö Terrafamen hallituksen puheenjohtaja Lauri Ratia on saanut satoja tuhansia euroja palkkioita, jotka ovat peräisin Terrafamen valtion omistusyhtiöltä Terrafame Groupilta.

Tilinpäätöstietojen mukaan Terrafame Group osti Ratian lähipiiriin kuuluvalta Beanio-yhtiöltä asiantuntijapalveluita 180 000 euroa viime vuodelta ja 150 000 euroa edellisvuonna. Ostot ovat jatkuneet tänä keväänäkin. Ratian ja hänen perheenjäsentensä omistama Beanio päätti keväällä jakaa liki 200 000 euron osingot.

Demokraatti: Kansanedustaja, ex-piispa Ilkka Kantola valmis arkkipiispan vaaliin

17.8.2017 15:31

SDP:n kolmannen kauden kansanedustajaa Ilkka Kantolaa esitetään uudeksi arkkipiispaksi. Asiasta kertoo SDP:n puoluelehti Demokraatti. Kantola toimi ennen kansanedustajan uraa Turun piispana. Hänet valittiin vuonna 1998, mutta hän jätti tehtävänsä vuonna 2005 avioeronsa ja avioliiton ulkopuolisen suhteen vuoksi.

Kenraaleilta poikkeuksellinen ulostulo Trumpin puheiden jälkeen: ”Vastoin kaikkea vuodesta 1775 puolustamaamme”

17.8.2017 15:26

Viisi Yhdysvaltain sotilaspäällikköä on tuominnut harvinaisissa ulostuloissa epäsuorasti presidentti Donald Trumpin puheet äärioikeistosta. Trump on syyttänyt Charlottesvillen äärioikeiston marssin väkivaltaisuuksista molempia osapuolia, mikä on suututtanut laajasti myös talousjohtajat ja poliitikot mukaan lukien republikaanit.

Äärioikeiston marssi pidettiin lauantaina Virginian Charlotesvillessä. Marssille osallistunut mies ajoi autollaan vastamielenosoittajien väkijoukkoon. Yksi kuoli ja 19 loukkaantui.

Citymaasturilla punaisia päin – 17-vuotias tyttö jäi suojatiellä alle

17.8.2017 14:19
17-vuotias tyttö on loukkantunut Vantaalla, kun hän jäi keskiviikkoiltana tumman citymaasturin yliajamaksi. Poliisin mukaan tyttö oli ylittänyt suojatietä Länsimäentiellä Kuntopolun kohdalla, kun tumma citymaasturi oli törmännyt häneen.   Auton kuljettaja oli pysähtynyt ja noussut autosta toteamaan tilanteen, jonka jälkeen kuljettaja oli mennyt takaisin autoon ja poistunut paikalta selvittämättä asiaa. Poliisi pyytää havaintoja tilanteesta.  

Esitutkinta: Apteekkari myi potilaille jopa lääkejätettä? ”Haluttiin ottaa rahat pois”

17.8.2017 14:14

Renkomäen apteekkijupakka siirtyy syyteharkintaan. Hämeen poliisilaitos on saanut valmiiksi esitutkinnan apteekkarin toiminnasta. Tutkintapyynnön tekivät Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus (Fimea) sekä Kansaneläkelaitos (Kela).

Fimean tutkintapyyntö on tehty marraskuussa 2016 ja Kelan tammikuussa 2017. Epäillyt rikokset tehtiin vuosina 2013–2016. Rikoksista epäiltynä on kuultu apteekkaria.

Ärsyttävää kaasua Helsingin monikulttuurisuuskeskuksessa – 5 sairaalaan, poliisi tutkii

17.8.2017 14:14
Viisi ihmistä on kuljetettu sairaalaan tarkkailuun ja kaikkiaan 11 henkilöä on saanut lieviä hengitystieoireita, kun helsinkiläisessä monikulttuurisuuskeskuksessa havaittiin ärsyttävää kaasua.   Kaikkiaan 10 pelastusyksikköä ja 7 ensihoitoyksikköä hälytettiin Helsingissä puolen päivän aikaan Mannerheimintiellä sijaitsevaan monikulttuurisuuskeskukseen. Keskuksessa havaittiin kello 11.49 ärsyttävää kaasua.    Tiloissa sijaitsee koulutustiloja ja paikalla oli pelastuslaitoksen arvion mukaan noin sata ihmistä.   

Takuueläkkeeseen +50€/kk? – Ekonomisti: Nostaisi 5000 eläkeläistä köyhyydestä, maksaisi 51 milj.€

17.8.2017 13:51
Takuueläkkeen nostaminen 50 eurolla kuukaudessa olisi tehokkain tapa vähentää eläkeläisköyhyyttä, toteaa Työeläkevakuuttajat ry:n ekonomisti Mauri Kotamäki järjestön blogissa. Hänen laskelmiensa mukaan vanhusköyhyys vähenisi 2 600 suomalaisella ja köyhyys kaikkiaan 5 000 ihmisellä.  

Niinistö tapaa Trumpin – ”Äärettömän tärkeää, Venäjällä ehkä vaikutusta”

17.8.2017 12:27

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapaa Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin Washingtonissa tiistaina 29. elokuuta. Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola arvioi ISTV:n lähetyksessä, että tapaaminen on äärettömän tärkeä Suomelle.

Ilmoitusta Niinistön ja Trumpin tapaamisesta on ehditty odottaa jo pitkään. Aaltola huomauttaa, että nyt Suomen ulkopoliittinen johto pääsee nyt kärryille isoista kysymysmerkeistä eli siitä, mitä Washingtonissa tapahtuu arvaamattoman presidentin johdolla.

”Kuin joku olisi pissinyt päälle” – murskaluku kirvelee SDP:ssä ”kiistatta”

17.8.2017 11:45

SDP:ssä on puitu puolueen kannatuksen gallup-romahdusta. Puolueen kannatus laski Ylen gallupissa peräti 2,6 prosenttiyksikköä 15,9 prosenttiin, jolla pääsi neljännelle sijalle.

Vihreät keräsi historiallisen luvun ja kiilasi toiseksi keskustan ohi 17,6 prosentin kannatuksella. SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm myöntää, että huonosti menee.

S-ryhmä vastaa esimiesliitolle: Vajaat 20 työntekijää jää ulos – ”Se tie on käyty”

17.8.2017 10:57

Vajaat 20 ABC-työntekijää on jäämässä kaikkien työehtosopimusten ulkopuolelle sopimusirtisanomisen seurauksena. S-ryhmä irtisanoo esimiestensä oman työehtosopimuksen, minkä Kaupanalan esimiesliitto KEY ry tuomitsi aiemmin.

S-ryhmä on ilmoittanut siirtyvänsä vähittäiskaupan esimiesten työehtosopimukseen, jota kaikki alan muut toimijat jo käyttävät lukuun ottamatta Alkoa.

Neymar lähti, Barcelona tuuliajolla

17.8.2017 10:16

Espanjan jalkapallokauden avaustaisto, kaksiosainen Supercupin finaali, oli varsin yksipuolinen näytös. Real Madrid kellisti FC Barcelonan yhteismaalein 5-1.

Toinen osaottelu Madridissa keskiviikkona päätyi Realin 2-0 -voittoon. Paremmuudesta ei ollut epäselvyyttä.

Hämmästyttävintä oli, ettei Barcelonalla ollut kummassakaan ottelussa jakoa. Toisessa ottelussa Real Madrid joutui pelaamaan ilman Cristiano Ronaldoa, mutta sitä ei edes huomannut.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat